Google

dimanche 14 juin 2009

Dus dat gebeurt er in Haïti?

De Haitiaanse actualiteit wordt door de studentenmanifestaties en sinds weinig door het begin van de verkiezingscampagne voor de tweede omloop van de verkiezingen beheerst die reeds door twee doden wordt afgesloten. Sinds vijf afgelopen mei de studenten van de faculteit van geneeskunde zijn de universiteit van stand van Haïti een manifestatie tegen het Rectoraat begonnen dat zojuist heeft het onderwijs van bepaalde materie afgeschaft om ze te vervangen door seminaries.
De manifestaties hebben zich snel in confrontaties tussen kracht van `orde en studenten omgezet. Stralen van stenen tegen traangasgas met de nadelen die dat voor de bevolking vertegenwoordigt. Op het gebied van de politiek, neemt de wetgevende macht een wet aan om het minimale loon te verhogen van 70 tot 200 gourdes.
De uitvoerende macht protesteert en weigert om deze wet te publiceren, die de mogelijkheid van massieve verwijzingen van werknemers aanvoert.
De universitaire studenten grijpen de kogel aan de bon en veranderen de eisen die tot het kader van het universitaire studieprogramma in manifestaties van straten worden beperkt om president Preval te duwen om de wet voor de stijging van het dagelijkse loon te publiceren.
Sinds twee dagen beginnen de politieke groepen de straten in verband met activiteiten te doorkruisen eigen aan de verkiezingscampagne. Men telt reeds twee doden

Aucun commentaire: